Greșeli în machiajul tenului matur

Trecerea anilor își pune amprenta asupra organismului, indiferent că ne referim la sănătate fizică, mobilitate, aspectul sau elasticitatea pielii. Pentru a face față acestor schimbări naturale este nevoie să adoptăm ritualuri în funcție de nevoile corpului.

Printre modificările la care trebuie să te aștepți în ceea ce privește pielea se numără modificarea texturii, pierderea elasticității, apariția ridurilor, iar ceea ce ai de făcut este să te adaptezi și să creezi obiceiuri de îngrijire specifice. Procesul este unul natural și nu poate fi oprit, ci doar încetinit. Îți prezentăm mai jos cinci greșeli de machiaj care te pot face să pari mai în vârstă.

Fondul de ten în exces. Odată cu apariția și instalarea ridurilor fine, tendința femeilor este să le acopere cu mai mult fond de ten, ceea ce, din păcate, în loc să mascheze imperfecțiunile, le scoate și mai mult în evidență. Fondurile de ten mai fluide sunt mai potrivite. Dacă le aplici direct cu degetele poți evita aplicarea excesivă și astfel nu vei mai scoate în evidență ridurile.

Fardurile de ochi metalice. În jurul vârstei de 40 de ani pleoapele încep să devină mai puțin ferme. Odată cu această schimbare, renunță la fardurile metalice și la glitter. Acestea se pot instala cu ușurință în cutele pleoapelor, iar efectul va fi evidențierea ridurilor. Fardurile mate, rezistente sunt indicate deoarece nu se strâng în cute.

Pudra aplicată în exces. Tenul are zone cu piele strălucitoare și zone cu piele grasă, iar strălucirea naturală nu trebuie matifiată cu pudră. Aceasta ar trebui aplicată doar în zonele cu piele grasă, nu pe toată fața. Pudra pe care o utilizați ar trebui să fie translucidă și să fie aplicată doar în zonele grase. Blush-ul închis la culoare. Fardurile de obraz maro sau trandafiriu vor trebui evitate odată cu înaintarea în vârstă. De asemenea, aplicarea în zona tâmplelor nu mai este indicată pentru machiajul tenului matur. Cele în nuanțe vii, luminoase sunt indicate pentru că aduc un plus de vitalitate tenului. Blush-urile cremă sunt potrivite pentru tenul uscat, care este des întâlnit în cazul clientelor cu piele matură.

Nuanțele închise de ruj. Culorile închise tind să micșoreze suprafețele, indiferent de ce suprafețe este vorba. Unul dintre efectele timpului asupra tenului este micșorarea buzelor. Astfel, în machiajul buzelor, în cazul tenului matur sunt de evitat nuanțele închise pentru rujuri, pentru ca buzele să nu pară și mai mici decât sunt. Alegeți culori naturale, tonuri de piersică, roz deschis, nude.

Trecerea timpului nu poate fi oprită, însă ceea ce poți face este să aplezi la îngrijire și la trucuri de machiaj astfel încât să diminuezi efectele. Poți afla mult mai multe de la specialiștii în domeniu pe 3-4 Noiembrie 2018 la Make-up Fest, festivalul dedicat integral machiajului. Acolo vei avea posibilitatea de a testa produse și machiaje potrivite vârstei tale și de a învăța de la make-up artiști cum să te machiezi astfel încât să te pui în valoare.

Ștefania Ardelean