Ingredientele succesului in permanent make-up

Diana Gulan, International Trainer Nouveau Contour Global,

www.dianagulan.ro

Ce înseamnă o şedinţă de micropigmentare de succes? Ce trebuie să întrunim pentru acest lucru? Talent sau precizie? Tehnică de make-up şi o bună dotare de micropigmentare? Cunoştinţe temeinice de permanent make‑up completate cu un echipament nu neapărat performant?…

Eu consider că trebuie să venim în faţa pacientului cu un «pachet» complet format dintr-un profesionist bine şi corect educat, un echipament adecvat momentului tehnologic (care să fie unul minim digital) şi consumabile care să se ridice la cele mai înalte standarde de calitate având multiple certificări medicale europene. Şi când ne gândim câte persoane lucrează ca acest «pachet» să poată exista!

Tehnicieni cu multiple specializări care au abilitatea de a face formare profesională, chimişti şi biologi care fac cercetare şi dezvoltare pentru pigmenţi, ingineri specializaţi în mecanică fină şi aparatură medicală, programatori şi designeri, creatori ale unor adevărate «bijuterii» tehnologice.

diana gulanUltima dată când echipa Nouveau Contour a început un astfel de proiect a ieşit cea mai frumoasă, cea mai sclipitoare şi performantă maşină de micropigmentare a momentului: INTELLIGENT High Definition.

Ea este cea mai mare inovaţie în domeniul permanent make-up-ului. Cu acest aparat, Nouveau Contour este singurul brand din lume care pune la dispoziţia profesioniştilor posibilitatea de a lucra o pigmentare HD.

Aparatul Intelligent High Definition este computerizat, iar standardele de precizie şi calitate sunt la cel mai înalt nivel. Ecranul LCD indică modulul de ac conectat la stilou şi implicit tipul de pigmentare care se poate realiza cu el, setând automat viteza optimă şi corectă la care se poate lucra respectiva procedură. Această serie de setări, acum la îndemâna pigmentistului, înseamnă Intelligent Quality Technology!

Intelligent Quality (IQ) Technology este ultimă versiune a senzorului care corelează rezistenţa pielii cu presiunea bătăilor acului în piele. Stiloul IQ schimbă constat informaţii cu acesta. Modul IQ se poate seta în poziţiile : Shading (-2, -1), Neutral (0) or Lining (+1, +2). Stiloul IQ are încorporat un sensor care măsoară permanent rezistenţa pielii.

În modul Shading frecvenţa şi presiunea acului scad rapid atunci când IQ Technology semnalează o rezistenţă crescută a pielii. Acest lucru asigură o răspândire mai mare a pigmentului în piele, lucru esenţial în tehnicile de umbrire.

În modul Neutral, senzorul IQ ţine acul la o frecvenţa egală, dar creşte sau descreşte presiunea acului în funcţie de nivelul crescut sau scăzut al rezistenţei pielii. Este modul utilizat în toate tehnicile basic de pigmentare.

Modul Lining – frecvenţa şi presiunea acului vor creşte atunci când senzorul IQ măsoară o rezistenţă crescută a pielii. Acest lucru determină o densitate mare a pigmentului, obţinând linii clare, ferme aşa cum avem nevoie la hairstoke sau design.

NOUC_Intelligent_HD_device

Aparatul Intelligent High Definition are şi un sistem timer, putând astfel să setaţi timpul rezervat unui tratament specific (de mare ajutor pentru tehnicile de tip camouflage, pigmentarea scalpului, etc, acolo unde preţul este stabilit în funcţie de timpul de lucru). Plasticul folosit pentru realizarea carcasei aparatului este complet neted, bacteriile sau impurităţile fiind împiedicate să se depună pe aparat. Este astfel şi foarte uşor de curăţat. În plus, Intelligent High Definition este operabil prin touch-screen!

Şi lucrurile nu se opresc aici! Este mult mai greu să rămâi în top decât să ajungi acolo, aşa încât deja lucrăm pentru a dezvolta un nou aparat, o nouă tehnologie! Fii alături de noi, alături de cei mai buni!

Se pot stabili întâlniri la Academia Internaţională de Micropigmentare Nouveau Contour unde acest aparat (împreună cu celelalte modele), poate să fie testat. Modelele aparatelor NC sunt la dispoziţia cursanţilor, practica realizându-se pe echipamentul academiei.

În perioada 21-24 iulie Academia Internaţională de Micropigmentare NC va organiza All Round Basic Course. Detalii şi înscrieri: academie@cursurimicropigmentare.ro / 004073369649.