Aplicarea fardului de ochi

Ochii reprezintă punctul de atracție al oricărei persoane, de aceea multe femei le acordă o atenție deosebită și îi scot în evidență cu ajutorul machiajului. Însă, machiajul ochilor nu ar trebui să concureze cu frumusețea naturală a acestora, de aceea este bine să cunoști cât mai multe din arta machiajului, artă care este astăzi accesibilă tuturor.

Sunt numeroase tipuri de farduri de ochi pe piața produselor cosmetice, iar pentru a obține cele mai bune rezultate, deși culoarea este cea mai importantă, trebuie să știi atunci când alegi un fard de ochi și cum se aplică.

Am pregătit un scurt ghid, despre tipurile fardurilor de ochi, în funcție de textură și despre pensulele de machiaj, pe care te invităm să îl parcurgi mai jos.

Pensulele sunt extrem de importante în machiaj și, înainte de toate, este nevoie să înveți la ce folosește fiecare dintre ele, deoarece fiecare are o altă utilitate și poți obține un machiaj reușit dacă le folosești așa cum trebuie. Pentru machiajul ochilor sunt șase pensule principale:

– pensula pentru precizie, folosită pentru aplicarea fardurilor cu pigment puternic;

– pensula de amestec, folosită pentru combinarea fardurilor pe pleoape;

– pensula de amestec cu vârf, care se folosește pentru zonele mai greu accesibile;

– pensula angulară, folosită pentru trasarea liniilor drepte pe pleoapa inferioară;

– pensula subțire, folosită pentru a trasa linii subțiri pe pleoapa superioară;

– pensula scurtă pentru a amesteca nuanțele de farduri.

Fardurile de pleoape se împart în trei categorii, în funcție de textura lor: farduri compacte, farduri pulbere și farduri cremă.

Fardurile compacte – se aplică în funcție de machiajul dorit pe toată pleoapa, folosind o pensulă din păr natural. Sunt cele mai commune pentru că se amestecă ușor, fără a se murdări. De obicei se folosesc mai multe nuanțe pentru același machiaj, dar trebuie să se aibă grijă ca să nu se vedea delimitarea clară dintre acestea.

Fardurile pulbere – au cel mai puternic pigment, dar sunt și cel mai greu de aplicat. Acestea se folosesc, de obicei, la finalul machiajului ochilor, ca o completare. Se aplică prin tamponare cu ajutorul unei pensule, tot din păr natural.

Fardurile cremoase – au o textură lejeră, sunt foarte ușor de folosit și pot fi aplicate simple sau ca bază pentru celelalte tipuri de farduri de ochi. Fardurile cremă se aplică fie cu o pensulă, fie direct cu vârful degetelor.

Pentru că fiecare femeie este unică, fiecăreia i se va potrivi altceva în materie de machiaj, de aceea ai nevoie să descoperi singură ce ți se potrivește, testând produse și învățând de la specialiștii din domeniu.

Și ai acum această posibilitate, de a testa cât mai multe produse și de a învăța tehnici de la specialiști, la festivalul Make-up Fest care va avea loc pe 3-4 Noiembrie, la Crystal Palace Ballrooms.

Ștefania Ardelean