Ce ruj ti se potrivește?

Indiferent de domeniu, tendințele din fiecare sezon ne fac adesea să achiziționăm produse care, oricât de mult ne-ar plăcea, se dovedesc a fi nepotrivite stilului nostru. Și aici ne referim la tot ceea ce înseamnă zona de beauty, de la modă vestimentară, tunsori, până la produse cosmetice sau de machiaj.

Deși pare că este ceva simplu, alegerea rujului poate fi uneori o provocare. De exemplu, chiar dacă se poartă rujul de buze în culori închise, dar ție nu ți se potrivește, cel mai bine ar fi să optezi pentru ceva care să îți vină bine, chiar dacă nu este în tendințele acelui sezon.

Am pregătit un scurt ghid despre ceea ce trebuie să cunoști și să ții cont când îți alegi rujul de buze:

Textura. Înainte de a te gândi la culoare, alege textura rujului. Femeilor care au buze subțiri li se recomandă texturile glossy, deoarece conferă volum. Dar dacă faci parte din categoria femeilor cu buzele groase, poți folosi atât rujuri mate, cât și cele cu textură glossy. Rujurile mate sunt mai indicate însă, pentru că te vor ajuta să-ți evidențiezi buzele și să creezi un echilibru cu restul feței.

Culoarea. Dacă dinții tăi nu au o culoare de alb perfect sau sunt pigmentați, trebuie să eviți nuanțele pale de nude, piersică sau roz și culorile terne. Cele mai potrivite sunt culorile aprinse. Rujul roșu atrage atenția în orice situație, însă utilizarea lui este recomandată în partea a doua a zilei, de preferat seara. În timpul zilei sunt recomandate nuanțele naturale, iar la petreceri sau evenimente cele puternice. Însă, dacă ai buzele subțiri, culorile puternice trebuie evitate. De asemenea, este nevoie să ții cont și de culoarea pielii și starea tenului. Culoarea roșie arată foarte bine pe buze, dar nu se recomandă dacă ai probleme cu tenul, cum ar fi cuperoza sau acneea.

Aplicarea. Înaintea aplicării oricărui ruj, buzele au nevoie să fie hidratate, neutralizate cu fond de ten și pudră. În situația în care ai buzele uscate, aplică un balsam de buze pe care să-l lași să acționeze 10-15 minute, înainte de ruj. Dacă folosești un ruj mat, cu siguranță îți va usca buzele prin natura texturii, iar ceea ce poți face este să aplici puțin balsam de buze după aplicarea rujului. Conturarea este o etapă pe care nu trebuie să o omiți atunci când îți machiezi buzele, deoarece ajută la prevenirea migrării rujului. De asemenea, folosirea creionului pentru contur oferă buzelor un machiaj perfect.

De evitat. Există trei lucruri pe care nu ar trebui să le faci atunci când îți machiezi buzele:

* depășirea conturului cu mult peste cel natural;
* utilizarea rujului direct din recipient;
* folosirea unei nuanțe foarte puternice în timpul zilei.

Acestea au fost doar câteva din aspectele de care să ții cont atunci când îți alegi rujul, însă dacă vrei să afli și mai multe informații despre ce ruj ți se potrivește, te așteptăm la Make-up Fest 2018, pe 3-4 Noiembrie la Crystal Palace Ballrooms. Acolo vei întâlni specialiști din domeniu care îți vor putea oferi sfaturi și recomandări personalizate, în funcție de forma buzelor tale, culoarea tenului, aspectul pielii și chiar în funcție de personalitatea ta.

Ștefania Ardelean