NEW: Make-up trends 2019-2020

Cu toții suntem curioși să aflăm ce aduce sezonul toamnă-iarnă nou în materie de tendințe în machiaj. Ne-am lăsat conduși de curiozitate și am început să cercetăm sursele noastre de specialitate în căutarea noutăților sezonului toamnă-iarnă 2019-2020.

Am aflat astfel că printre cele mai interesante tedințe în machiaj se numără machiajul minimal, blush-ul și contouringul discret, fardul în culori electrizante, cat-eye-ul dramatic, sprâncenele cât mai naturale sau chiar decolorate și rujurile roșii închise lucioase.

Se pare că pentru toamna aceasta pe scenele modei a fost preferat un tip de „no makeup look”, un machiaj minimal care pune în valoare sănătatea naturală a pielii. De aceea, tenul trebuie să arate impecabil, să fie perfect hidratat și se pune mare accent pe îngrijirea și pregătirea acestuia înainte de machiaj. Cu ajutorul unui anticearcăn, a unui balsam de buze și o atingere de mascara, un look „fără machiaj” este gata fără prea multe fasoane.

Lookurile naturale care s-au perindat pe scenele modei, cum sunt cele de tipul „ten de porțelan”, pot fi ușor reproduse de doritoare. Secretul este simplu: orice strălucire a pielii a fost ascunsă discret cu un fond de ten în nuanțe pale și o pudră translucidă, în timp ce ochii au fost bine conturați cu mascara cu efect de alungire și eyeliner pe ambele pleoape.

Tot în prezentările de modă, am văzut cum un ten luminos și uniform poate fi pus în valoare de un contouring discret, printr-o subliniere discretă a pomeților cu un blush în nuanțe de piersică și roz pal. Trebuie să știți că nu mai este în trend schimbarea fizionomiei prin jocurile de umbre și culori.

Machiajul ochilor în schimb, poate fi mult mai extravagant. Acesta pendulează între minimalismul desenului grafic și dramatismul machiajului cat-eye. Un machiaj de podium poate fi făcut doar din câteva linii subțiri, plasate pe pleoapele mobile. În acest sezon, în trend sunt variațiile liniilor de tuș, care conturează ochii în cele mai neașteptate feluri și cu cele mai neașteptate culori, cum ar fi nuanțele neon. Toamna aceasta este permis să fii creativ și să te joci cu forme și culori.

Și dacă nu vă plac liniile și formele grafice, puteți testa un alt trend mai îndrăzneț: machiajul artistic. Un astfel de machiaj presupune un amestec de culori contrastante, combinații de acuarela sau machiaje metalice, ce crează un efect vizual de „împroșcat” cu machiaj. Impresiile lăsate de un astfel de machiaj sunt din cele mai diferite de la „waw” la „baw”.

Și pentru fanele machiajului smokey eyes avem o veste bună, acesta este în trend și toamna aceasta. Trebuie însă să remarcăm o trăsătură specifică de „neretușat”, adică un machiaj mai puțin riguros, cu aspect de ochi nedemachiat.