Criterii importante în alegerea fondului de ten

Alegerea fondului de ten a devenit o sarcină dificilă, având în vedere evoluția industriei beauty și varietatea produselor disponibile la ora actuală.  Însă, această alegere este foarte importantă deoarece reprezintă startul în orice machiaj.

Atunci când îți alegi fondul de ten, ca și la alte produse pentru machiaj, trebuie să ții cont de o mulțime de factori și ți-am pregătit mai jos câteva informații care să te ajute.

În alegerea fondului de ten toate criteriile sunt la fel de importante, de aceea nu am putea vorbi despre o clasificare a lor, însă, înainte de de toate, trebuie să știi ce tip de ten ai.  Fondurile de ten au proprietăți de hidratare, matifiere, tonifiere, echilibrarea a secrețiilor de sebum, revigorare, motiv pentru care alegerea se va face ținând cont de nevoile tenului tău.

Din punct de vedere al aspectului, ceea ce ar trebui să cauți la un fond de ten este să fie cât mai puțin vizibil pe față și să dea senzația că așa este în mod natural. Cu cât fondul de ten oferă un aspect catifelat, mat și se vede mai puțin, cu atât mai bine.

Apoi, ceea ce trebuie să iei în calcul este și o bună acoperire a imperfecțiunilor. Uneori acoperirea imperfecțiunilor cu un fond de ten nepotrivit are un rezultat nedorit, scoțând și mai mult în evidență imperfecțiunile și oferind un aspect încărcat. Dacă ai un ten care are imperfecțiuni, va trebui să testezi mai multe produse până îl vei găsi pe cel potrivit ție.

Chiar dacă alegi un fond de ten potrivit ca textură și cu o putere de acoperire mare, dacă nu alegi nuanța potrivită, acesta nu va arăta bine pe tenul tău. Testarea fondului de ten se face pe linia maxilarului inferior, la o lumină cât mai naturală. După testare, așteaptă puțin astfel încât fondul de ten să usuce, iar dacă nuanța s-a estompat total sau cât mai mult și nu se mai vede diferența, înseamnă că ai găsit culoarea potrivită și, astfel, machiajul va fi cât mai natural.

După stabilirea nunaței și a texturii, este important să știi și care este tonul fondului de ten care ți se potrivește. Pentru a afla acest lucru se face un test pe încheietura mâinii, în zona puternic vascularizată. Atunci când venele vizibile par că devin albăstrii sau spre roșu, înseamnă că ai nevoie de un fond de ten în tonuri reci. Dacă venele par verzui, atunci alege un fond de ten în tonuri calde.

Factorul de protecție, fie vara, fie iarnă, trebuie luat în considerare. Chiar dacă în sezonul rece poți folosi un fond de ten cu factor de protecție mai mic, acesta este obligatoriu. Oricât de potrivit ar părea un fond de ten, dacă nu-ți oferă și protecția necesară, mai bine nu-l achiziționezi.

Găsirea unui fond de ten potrivit presupune testarea cât mai multor produse, iar dacă vrei să faci acest lucru, te așteptăm pe  3-4 Noiembrie 2018 la Make-up Fest, festivalul dedicat integral machiajului. Acolo vei avea posibilitatea, printre multe alte surprize, să testezi tipuri de fond de ten, astfel încât să-l găsești pe cel mai potrivit ție.

 

Ștefania Ardelean