Splash Make-up

Prezentările de modă de pe marile scene ale lumii sunt cea mai bună inspirație pentru make-up artiști. Capodoperele de pe scenă ne pot împrumuta culori, forme, idei, pe care apoi să le combinăm și să le aducem la viață în stilul nostru propriu. Dar haideți să vedem câteva din particularitățile machiajelor ce au putut fi văzute pe catwalk în colecțiile pentru toamna aceasta.

Ne vom opri astăzi asupra machiajului „Splash Makeup”, pentru că unele din cele mai surprinzătoare machiaje prezente pe catwalk au fost cele cu aspect de vopsea stropită.

Toamna aceasta, machiajul devine mai colorat și mai surprinzător ca niciodată. Dacă este să ne luăm după ce am văzut pe podiumurile de modă, culoarea a evadat din contururile clasice ale buzelor, pleoapelor și obrajilor, s-a întins cel mai adesea în forme de pete, s-a intensificat și s-a diversificat.

De exemplu, prezentările susținute de Vivienne Westwood, Eckhaus Latta, Collina Strada, Marine Serre, Gucci, Manish Arora și Kenzo sunt tot atâtea exemple de prezentări de modă, în timpul cărora pe scenă au ieșit modele purtând un astfel de machiaj.

Vivienne Westwood a folosit machiajul pentru a crea o atmosferă anarhică și dramatică care să sublinieze mesajele pe care le au de transmis personajele de pe scenă. Machiajul capătă un aspect bizar și stârnește reacții contradictorii fiind catalogate ba ca încântătoare, ba ca înfiorătoare. Fețele machiate de make-up artista Isamaya Ffrench în culori metalice sunt marcante, cum este de exemplu machiajul cu sclipici auriu scăpărător, concentrat pe centrul feței din frunte până la bărbie, într-un mod mai puțin obișnuit.

Pentru prezentarea Eckhaus Latta, din mâinile aceleiași make-up artiste, Isamaya Ffrench, au apărut modele cu măști de bandit vopsite pe față cu aerograful, în două/trei tonuri de culoare, de exemplu gri și oranj sau oranj și albastru, în pete neregulate ce se întrepătrund.

Prezentarea DB Berdan a adus pe scenă modele machiate de Lan Nguyen-Grealis, care se remarcă prin excesul de culori intense întinse sub formă de pete, pe suprafețe mari, pe obraji și pe ochi, într-un mod aparent neglijent. Pe obraji s-au folosit nuanțe închise de roșu, mergând până la culoarea afinei, iar pentru ochi culoarea ceaiului cu străluciri turcoaz.

Prezentarea Collina Strada a adus pe catwalk modele purtând machiaj în stil „tie-dye” creat de makeup artista Yuka Ishizuka. Jocurile de pete în culori pastel, întinse strategic pe ochi și pe zonele din jurul ochilor marchează și intensifică privirea pentru a pune în vedere ținuta.

Cu astfel de machiaje pe cele mai înalte pasarele ale modei, nimic vă mai oprește să dați frâu fanteziei dumneavoastră și să realizați noi look-uri fanteziste. Pictați amestecând culorile în pete cât mai artisitce, care să pună în valoare ținuta, ochii, întreaga față.