6 idei de machiaj pentru toamnă

Chiar dacă iubim vara, unele dintre noi așteptăm cu nerăbdare și toamna. Suntem pregătite să ne schimbăm paletele de culori și să ne bucurăm din plin de noile trenduri. Vrem să testăm noi machiaje și să uimim pe cei din jur cu look-uri noi și uimitoare, așa că vă dăm mai jos câteva idei de machiaje care să vă inspire.

Așa numitul „minimal makeup” bucură pe multe dintre noi, fiind pe cât de simplu și rapid, pe atât de eficient în goana noastră de zi cu zi. Un fard de ochi în culoarea pământului, o mascara, un ruj în nuanță „nude” și ai obținut un look cald și subtil pentru toamnă.

Un machiaj „no makeup look”, potrivit, de exemplu, pentru școală, se poate obține cu un fond de ten discret, ușor, care se întinde și se omogenizează foarte bine pe piele, o pudră și mascara. Machiajul care… nu este machiaj este gata și nimeni nu își va da seama că acesta nu este felul în care arăți tu când te trezești dimineața.

Dacă ocazia permite, poți testa un ruj mai îndrăzneț în nuanță întunecată, pus în valoare de un blush perfect asortat, aplicat direct pe pielea fără fond de ten, și astfel ai obținut un “makeup intermediar”, nici extravagant, nici natural. O singură pată de culoare, plasată strategic pe buze, este uneori suficient pentru un efect wow.

Dacă ești o entuziastă a rujurilor închise și ai ales un ruj purpuriu, albastru sau roșu închis, poți completa look-ul cu o mascara neagru închis și gene voluminoase. Prin acest „machiaj constrastant”, intensitatea privirii tale va scoate în evidență senzualitatea buzelor și invers. Un efect pe care ți-l dorești!

Pentru fetele care se recunosc entuziaste ale culorilor avem o propunere de machiaj care îmbină „machiajul cut-crease” în culori arămămii care se închid treptat spre maro și negru cu o linie minimalistă de glitter bronz. Nu întotdeauna mai puțin este mai mult, dacă știi să asortezi culorile. Machiajul poate fi mai intens și un pic exagerat dacă personalitatea ta și ocazia o permit. Nu fii timidă, pune-ți ochii în evidență și exprimă-ți simțul artisitic.

Pentru cele care caută un machiaj care luminiază fața și o face să strălucească, cuvântul cheie este „glow”: glow pentru iluminator, glow pentru autobronzant și glow pentru blush. Folosește-le pe toate pentru a pune în evidență trăsăturile feței și vei obține un look tridimendional.

Și pentru că influencerii sunt la modă, pentru un machiaj care poate deveni viral pe instagram ai nevoie de gene artificiale cât mai îndrăznețe, un fond de ten mat, iluminator din abundență, un machiaj dramatic cat-eye și un ruj mat într-o nuanță suficient de intensă. Aaa… și de talent și îndemânare, dar știm că acestea nu îți lipsesc. Ești gata de selfie!

Am parcurs câteva tipuri de machiaj cu care nu poți da greș. Alege ce se potrivește și ce îți place și dă frâu liber talentului tău!