Machiajul pielii mature

Odată cu înaintarea în vârstă apar tot felul de probleme, mai mici sau mai mari, la nivelul pielii, făcând machiajul tenului matur mai dificil. Apar schimbări de culoare, de textură și pete care îmbătrânesc fața într-un mod mai puțin plăcut. Firește, că oricine va dori să mascheze toate aceste mici nereguli și să redea chipului tinerețea pierdută, cu ajutorul unui machiaj adecvat. Iata mai jos câteva recomandări pentru machiajul pielii mature.

Folosește întotdeauna un primer

Începe machiajul cu o crema hidratantă și stroboscopică pentru a ajuta pielea, apoi aplică un primer. Primerul este perfect pentru a netezi ridurile fine sau pentru a acoperi micile imperfecțiuni. Acesta va face machiajul mai ușor de aplicat și îl va ajuta să reziste mai mult.

Folosește un anticearcăn

Pentru mascarea cearcănelor folosește tehnica de corectare a culorilor. Aceasta utilizează nuanțe specifice pentru a ascunde petele și alte imperfecțiuni de pe față. Această tehnică este bazată pe ideea conform căreia culorile opuse una față de cealaltă pe roata culorilor (sau roata lui Oswald cum este cunoscută) se vor anula reciproc. De exemplu, culoarea verde poate fi folosită pentru a anula roșeața excesivă.

Același truc te poate ajuta pentru mascarea cercurilor întunecate de sub ochi: dacă ai pielea deschisă la culoare, încearcă aplicarea unui anticearcăn în nuanțe de roz piersică. Pentru tenurile mai închise este preferabil un anticearcăn în tonuri de portocaliu, în timp ce pentru tenurile măslinii este potrivit anticearcănul în nuanță de roz.

Îndepărtează-te de oglindă pentru o perspectivă mai bună

Pentru a stabili dacă este nevoie de o acoperire mai bună sub ochi, îndepărtează-te câțiva pași de oglindă și verifică unde cad umbrele. Dacă ești mulțumită, fixează repede cu o pudră translucidă și curăță rapid surplusul cu o pensulă.

Folosește fondul de ten și pudra în strat subțire

În special pentru tenul matur, folosirea fondului de ten nu este întotdeauna varianta ideală. Sau dacă alegi să folosești, alege unul fluid, care să nu usuce fața sau, mai bine, lasă cea mai mare parte a pielii neacoperită, preferă anticearcănul și corectează culoarea fiecărei pete în mod specific. De asemenea, folosește pudra în mod cumpătat cu o perie mică și evită zonele ridate. Niciun fel de produs în strat prea gros nu arată bine acumulat în interiorul ridurilor.

Concentrează-te doar pe ce este necesar

Nu adăuga blush sau fard de ochi doar pentru că „așa se face”. Poți obține un efect mai bun accentuând doar tenul și buzele, de exemplu.

Nu uita de sprâncene! În ultimii ani sprâncenele au avut parte de o revenire majoră, din motive întemeiate: machiajul sprâncenelor îți poate îmbunătăți instantaneu aspectul. Trucul este stratificarea diferitelor produse, cu tonuri și intensități de culori diferite, pentru a obține un aspect mai natural și o privire mai pătrunzătoare.