Patru trenduri care… nu mai sunt în trend

Trendurile în frumusețe, deci și în makeup, sunt exact ceea ce le spune numele: tendințe în machiajul la modă care vin și pleacă. De aceea nu trebuie să te atașezi prea mult de ele pentru că vor dispărea de pe firmament când îți va fi lumea mai dragă.

Nu ești și tu de părere că unele trenduri, în realitate, nu sunt nici pe departe atât de cool pe cât au părut și ar trebui schimbate? Trendurile pleacă la fel de ușor cum vin și sunt înlocuite de altele noi.

Nici 2019 nu a făcut excepție și putem vorbi de cel puțin patru trenduri care nu mai sunt la modă astăzi. Iată patru exemple de trenduri la care ar trebui să renunți dacă vrei să te încadrezi în tendințele actuale.

Genele paravan

Renunță la tipul acela de gene artificiale prea groase, dese și prea lungi, care au efect de paravan și acoperă în întregime machiajul ochilor. Crede-ne, nu arată deloc bine! Cu asemenea gene machiajul nu mai este pus în valoare, întregul efect este ratat, iar schimbul de priviri și conexiunea cu interlocutorul este blocată de o cortină inexpresivă. Nu mai purtăm așa ceva când putem opta pentru ceva mai ușor, mai deschis și mai natural.

Buzele umplute în exces

Controversatele buze umplute în exces sunt din nou temă de dispută. Din ce în ce mai multe persoane regretă operațiile de umplere excesivă a buzelor și apelează la medic pentru a scoate surplusul. Buzele prea umflate și inexpresive care modifică excesiv proporțiile naturale ale feței dispar treptat din scena trendurilor actuale. Mai natural este mai sănătos și mai frumos.

Și creionul de contur are tendința de a dispărea dintre trenduri, buzele rămânând uneori neconturate și devenind mai mult o simplă pată de culoare, în stilul machiajului asiatic.

Sprâncenele conturate

Nu numai în materie de machiaj al buzelor se schimbă trendul, ci și în ceea ce privește sprâncenele care altădată trebuiau să fie cât mai bine conturate, astăzi rămân în stare naturală, mai pline, mai „zbârlite” și ușor neglijent aranjate. Acum poți să te simți bine cu sprâncenele tale chiar și fără să le conturezi.

Contouring greoi

În ceea ce privește contouringul, nu mai este în trend cel excesiv. Acesta ar trebui să fie mai discret, doar atât cât să scoată în evidență obrajii și particularitățile fizionomiei. Contouringul puternic sculptural care modifică trăsăturile naturale ale feței nu se mai poartă. Astăzi vom căuta mai degrabă un contouring care să respecte trăsăturile feței și să le sublinieze natural printr-un machiaj mai ușor.